Läckra vegetariska pastarätter

De allra flesta gillar pasta och det är inte så konstigt. Det går att variera pastarätter näst intill i det oändliga. Första gången pastan dök upp i Sverige var redan på 1600-talet och det äldsta bevarade pastareceptet är från år 1755. Genom åren har pastarätterna blivit allt mer raffinerade och äts vardag som fest. Vegetarisk kost är bra för hälsan och en fördel med pasta är att det går att göra många härliga vegetariska rätter. Dessutom kan man även njuta av läckra pastarätter med liten budget.

Enkelt vegetariskt pastarecept med svamp

Pasta och svamp passar väldigt bra ihop och det finns få saker som slår en krämig pastasås med färsk pasta. Dessutom passar pasta ihop med ett gott glas vin. Många pastarätter har vuxit fram med den italienska matkulturen och Italien är känt för att servera mat med goda viner. När du väljer vin till pasta ska du utgå från smakerna i i såsen. Gillar du prova nya viner bör du besöka Vinoteket där du kan hitta många bra viner som passar till pastarätter.

Ett härligt recept är att pastasås med champinjoner och fetaost. För fyra personer behöver du en klyfta vitlök, 1 dl vitt vin, 1 dl grädde och 400 gram fetaost.

Finhacka vitlöken och smält i lite olivolja, var försiktigt så inte vitlöken blir brunrostad. När vitlöken är mjuk så häller du på grädden och vinet. Mixa såsen i en blender med fetaosten. Skiva champinjonerna tunt och stek dem gyllenbruna samtidigt som du kokar pastan. När pastan är klar blandar du pastan med såsen och toppar med champinjonerna.

Lätt att variera med olika ingredienser

Denna pastarätt är också lätt att variera efter tycke och smak. Uteslut fetaosten och ersätt med en annan smakrik lagrad ost. Grönsaker är nyttigt och vill du ha mer grönsaker i så passar det bra att blanda i bland annat ruccola. Du kan också strimla in lite färsk basilika eller andra färska örter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite