Alla hjärtans dag – Maten att fokusera på

Alla hjärtans dag börjar närma sig och kanske vill du redan nu ha lite tips och idéer på hur du kan uppvakta din älskade. Naturligtvis ska du visa kärlek och omtanke för din partner eller dina familjemedlemmar alla dagar i veckan, men nog är det lite extra speciellt när det är så mycket romantik i luften. Många väljer att vingla ut på stan eller beställa bord på en lite finare restaurang. Det är såklart riktigt bra och trevliga idéer, men för den som ska stanna hemma kan det blir svårare att få till den där känslan.

Vägen till en människas (inte man) hjärta går via magen. Alla älskar mat och så är det bara. Att se till så att du har i ordning en riktigt fin Alla hjärtans dag middag kan alltså vara det enda knep du behöver för att lyckas med kvällen. Vi rekommenderar dock att du även satsar på passande Alla hjärtans dag dekorationer så att hemmet är i ordentlig stämning. Dekorationerna kan du med fördel se till att beställa långt i förväg. På så sätt kan du ha allt klart och lägga extra mycket fokus på måltiden när dagen väl kommer.

Alla hjärtans dag i tre steg

Alla hjärtans dag inträffar sällan på en helg och därför tycker många det är svårt att fira under dagen. Det blir mest lite firande när man kommer hem efter jobbet och därefter somnar båda i soffan, men vänta! Det finns faktiskt sätt som du kan starta dagen i samma anda hela vägen.

Frukost

Frukost på sängen är något som alla uppskattar och på Alla hjärtans dag kan du göra den extra speciell. Varför inte bjuda på nygräddade våfflor eller rostade mackor i form av hjärtan. Du kan antingen använda en sak och klippa brödet innan du rostar det eller så använder du dig av pepparkaksformar.

Middag

Vi tycker att en sån här viktig dag kräver en trerättersmiddag. Du väljer naturligtvis själv vilka maträtter som ska serveras och har du svårt att göra de temavänliga så kan du trycka ner några dekorationshjärtan på tandpetare här och var. Se till att det finns något gott att dricka till maten. Kanske din partners favoritvin?

Kaka till kvällen

Ni har njutit av en mysig frukost, en romantisk middag och ska nu sätta på en film. Då kan det vara dags att återigen bjuda på något gott. Det är få personer som tackar nej till en hembakad kaka. Det finns mängder med roliga och enkla recept som du kan använda dig av på nätet och där du inte behöver någon tidigare kunskap för att lyckas. Skulle du ändå tycka att det är för svårt så kan du alltid se till att besöka bageriet under dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite