Mat i olika kulturer

 

Alla vet vad mat är för något, men för att fastställa den exakta definitionen av det så är det vad som helst som levande organismer kan inta, antingen för närings eller för njutnings skull. Mat har för människan väldigt många olika funktioner och det är inte bara så att det är viktigt för vår överlevnad. Mat är nämligen någonting som också fyller en kulturell och en social funktion som kan vara väldigt viktigt.

 

I princip alla kulturer och länder har olika typer av mat som är speciellt representativt för just dem. Till exempel så är Indien väldigt känd för sin otroligt starka mat, Sverige är känt för sina köttbullar, London är känt för sina Fish’n’chips, Japan är känt för att vara skaparen av sushi och så vidare. Men det är inte bara länderna, som sagt, som har olika typer av mat som Sushi Set sashimi and sushi rolls on black stone slatekännetecken utan även många religioner. Mat kan vara ett väldigt typiskt kännetecken för olika religioner eftersom att det brukar intas under olika religiösa tillställningar eller högtider. För att ta kristendomen som ett exempel så brukar de bland annat ha vin och bröd till nattvarden, eftersom att det representerar Jesus kropp och blod.

Det finns verkligen miljontals med olika typer av mat och vad man faktiskt stoppar i sig är väldigt viktigt att tänka på ur många perspektiv. Det är viktigt att man tänker på sin hälsa och inte stoppar i sig allt för mycket onödig mat, för det finns det gott om ute på marknaden. Det är viktigt att man tänker på miljön när man köper mat eftersom att mycket av den mat som odlas och produceras idag sker på ett sätt som är väldigt skadligt för miljön och det är även viktigt att man tänker på mat ur ett ekonomiskt perspektiv.

Tyvärr så är inte denna världen helt rättvis och i de fattigare länderna är det hur många människor som helst som dör av svält, samtidigt som många av de människor som lever i de rikare länderna dör av fetma. På så sätt är denna världen skev och de människor som har mat på bordet och kan äta tills de blir mätta skall verkligen vara tacksamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite