Billig mat

Känns det som om hela lönen går åt till mat? Det finns flera olika sätt att sänka matkostnaderna. Det klassiska tipset att föra kassabok är ett effektivt sätt att få koll på vart pengarna går. Om du dessutom delar upp matkostnaderna i olika delar i kassaboken får du en klarare bild över om det är kött, grönsaker eller kanske till och med det kolsyrade vattnet som är den största biten. Ta en diskussion i familjen över vad ni kan spara in på, hur mycket och vad ni sedan kan göra med de pengar som ni sparar in.

Släng inte mat

Nyttig och god bönsoppa

Lönar det sig att köpa billig mat? Äts den inte upp utan istället slängs försvinner de kronor du sparade på att köpa det billigare alternativet istället för det ekologiska, som var något dyrare. Några olika sätt att spara pengar på i hushållet är bland annat att inte slänga mat. Har du mat med kort datum i kylskåpet lagar du till den först. Det gäller bara att ha lite fantasi. Mjölk som har gått över datumet fungerar utmärkt till att göra pannkakssmet av. En aubergine som har börjat bli mjuk blir till en härlig grönsaksrätt i ugnen tillsammans med potatis, lök och krossad tomat. Ser du att grönsakerna börjar bli lite trötta skär du genast till en sallad av dem.

Billiga och goda maträtter

Du har ont om tid och köper gärna dyra halvfabrikat. Spendera lite extra tid i köket när du har tid. Gör långkok eller rulla massor av köttbullar när du hittar kött och köttfärs på extrapris. Om du har färdiga köttbullar och andra rätter i frysen behöver du aldrig köpa halvfabrikat. Inspireras av vegetarianerna i Sverige som lagar till goda rätter av grönsaker, bönor och linser. Det är både god och nyttig mat och det blir mycket billigare om du några dagar i veckan byter ut kötträtterna till sådana rätter. Bönor tar tid att koka men de sköter sig själv i kastrullen så det kan du göra när du ändå är hemma någon dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite