Mat som kan missfärga tänderna

Majoriteten av alla människor älskar god mat! Vissa äter mer än andra, men den gemensamma nämnaren är att mat är gott. Dessutom är mat något som människan behöver för att orka med vardagen och för att må bra.

Under åren har kopplingen till mat sett väldigt olika ut. Idag kopplar människor mat till något trevligt och socialt, men det är också vanligt att koppla det till hälsa och välmående. Allt fler människor väljer idag ekologiska och hälsosamma produkter för att rå om sin kropp och själv på riktigt. Visst har valet av mat en betydelse för din hälsa, men som alltid kan fel mat påverka hälsan negativt.

Detsamma gäller också för hälsa och skönhet. Maten du äter kan påverka ditt hår, din hy, eventuella hudproblem och även utseendet på dina tänder. I den här texten är det just tänder som vi ska fokusera extra på och vad det finns för mat som kan orsaka missfärgningar på dessa! Observera att vi inte avråder dig från att äta något du tycker om. Är du rädd för missfärgande mat kan du alltid använda GUMs produkter för vita tänder och muntorrhet som en lösning på problemet.

Maten du bör undvika för vita tänder

Vad är det då för mat som man bör hålla sig ifrån om man vill ha vita tänder? Här nedan listar vi de mest missfärgande alternativen!

  • Pastasås
  • Balsamvinäger
  • Curry
  • Bär
  • Kaffe, te och läsk

Som tidigare nämnt behöver du inte avstå från några livsmedel som du tycker är goda, men det kan vara rekommenderat att du tar en snabb tandborstning efter att du har ätit något av ovanstående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite